rödkål

Rödkål

Det är få saker som skriker jul lika mycket som rödkålen som kokar på spisen julaftons morgon. Här får du chansen att testa ett gott och enkelt recept på rödkål som räcker för 8 portioner och endast innehåller 43 kalorier per portion! Med detta recept tar det cirka 25 minuter att tillaga rödkålen, så du har gott om tid att få klart alla andra rätter som ska finnas med på julbordet.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 8
Tillagningstid: 00:15:00
Kcal: 43

Ingredienser:

  • 1 rödkål, ca 600 g
  • 1 apelsin
  • 1 msk äppelcidervinäger

Gör så här:

  1. Skiva rödhålen tunt och lägg i en gryta.
  2. Pressa juicen från en apelsin och häll ner i grytan.
  3. Tillsätt äppelcidervinäger.
  4. Koka upp och låt puttra på svag värme under lock i 15 minuter, eller tills rödkålen känns mjuk. Rör om några gånger då och då.
  5. Låt svalna och servera rödkålen ljummen eller kall.
  6. Tips! Dekorera med rivet apelsinskal och färsk persilja.

Näringsinformation

Kalorier :
43,3
Fibrer (g) :
3,3
Protein (g) :
1,3
Fett (g) :
0,3
Kolhydrater (g) :
7,4
Socker (g) :
7,2

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare