Revbenspjäll

Revbenspjäll

Revbenspjäll är en stor favorit hos många på julbordet, antingen på själva julafton eller i mellandagarna. Här har vi tagit fram ett recept på revbenspjäll med asiatisk touch som passar för dig som vill testa något nytt! Receptet räcker till 4 portioner och tar bara 4 timmar att tillaga. Perfekt om du har rester som du vill äta upp! Kom ihåg att du måste förbereda köttet en dag före du ska servera rätten. Gott för hela familjen!

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 4
Tillagningstid: 04:00:00
Kcal: 729

Ingredienser:

  • 300 g rökta revbenspjäll
  • 12 steam buns
  • 150 g rödkål eller rödkålssallad
  • 1 morot
  • 50 g gurka
  • 0,5 dl teriyakisås
  • 20 g sriracha
  • Koriander att toppa med

Gör så här:

  1. Lägg köttet i vatten, följ instruktionerna på förpackningen. 12 eller 24 timmar.
  2. Lägg två lager björkpinnar, eller använd någon form av galler, i botten av en stor kastrull. Fyll på med vatten så att det nästan täcker pinnarna/gallret. Lägg på köttet. Ånga köttet under lock i 3–4 timmar tills köttet lossnar från benet.
  3. Strimla morot, gurka och eventuellt rödkål.
  4. Värm dina steam buns enligt instruktionerna på förpackningen.
  5. Skiva eller riv köttet i mindre bitar.
  6. Servera köttet med steam buns, grönsaker, teriyakisås och srirachasås. Toppa med koriander.

Näringsinformation

Kalorier :
729,3
Fibrer (g) :
3,4
Protein (g) :
31,8
Fett (g) :
30,5
Kolhydrater (g) :
84,1
Socker (g) :
15,9

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare