Ramen nudelsoppa – Vegetarisk

Detta recept på ramen är både enkelt att variera, har god smak och är lätt att laga! Receptet räcker till 4 portioner och passar lika bra till kalla dagar som en vanlig vardag. Variera innehållet och använd de grönsaker du har hemma. Lime och koriander är två smaker som passar perfekt till den japanska nudelsoppan, så se till att ha dessa hemma.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 4
Tillagningstid: 00:15:00
Kcal: 511,4

Buljong

  • 1 msk färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk sojasås
  • 3 tärningar grönskasbuljong
  • 1,5 liter vatten
  • 1 msk sesamolja
  • 0,5 tsk färsk chili

Till servering:

  • 1/2 paket stekt tofu
  • 1 paket äggnudlar
  • 2 ägg
  • 0,5 tsk färsk chili
  • 1 st pak choi
  • 1 msk sesamfrön
  • 200 g edamamebönor
  • 2 morötter

Gör så här

  1. Finhacka ingefära, vitlök och chili Värm sesamolja i en djup panna och fräs ingefära, vitlök och chili i ca 1 minut. Häll på vatten, tillsätt buljongtärning och soja. Lägg i nudlarna och koka enligt antal minuter på paketet. Koka ägg i 5 minuter, skala och dela. Skiva tofu, pak choi, chili och morötter. Servera allt i samma skål, eller grönsaker, buljong och nudlar var för sig.

Näringsinformation

Fibrer (g):
5,2
Protein (g):
24,9
Fett (g):
16,1
Kolhydrater (g):
53,2
Socker (g):
6,3

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare