Rabarberpaj med lågt kolhydratinnehåll

Rabarberpaj med lågt kolhydratinnehåll

Detta är ett recept på en glutenfri dessert med lågt kolhydratinnehåll – rabarberpaj! Servera gärna med vaniljproteinpudding. Rabarbern kan bytas ut mot till exempel äpplen eller hallon för variation. Receptet räcker till 8 portioner och passar perfekt som dessert på en middagsbjudning.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 8
Tillagningstid: 00:20:00
Kcal: 193,2

Ingredienser

  • 2 stjälkar rabarber
  • 1,25 dl mandelmjöl
  • 1,25 dl kokosmjöl
  • 2 msk fiberhusk till degen
  • 2 msk kokosolja
  • 2 ägg
  • 2 tsk vatten
  • 1,5 krm salt
  • 2 bägare ProPud vanilj
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 msk tagesse
  • 1 tsk vaniljpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman mandelmjöl, kokosmjöl, fiberhusk och salt. Tillsätt kokosolja och ägg och knåda samman med fingrarna.
  2. Tillsätt vatten och fortsätt knåda tills degen precis håller ihop. Låt stå i 10 minuter. Tryck ut degen i en form och förgrädda i 10 minuter.
  3. Skala och hacka rabarbern i små bitar. Lägg rabarbern med tagesse, fiberhusk och vaniljpulver i en skål. Rör runt. När pajskalet är färdigt, fyll med ProPud och toppa med rabarberblandningen. Sätt in i ugnen igen i 20 minuter. Låt den gärna svalna lite innan servering.

Näringsinformation

Fibrer (g):
9
Protein (g):
10,5
Fett (g):
11,1
Kolhydrater (g):
8,2
Socker (g):
3,8

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare