
Rabarberpaj med lågt kolhydratinnehåll
Detta är ett recept på en glutenfri dessert med lågt kolhydratinnehåll – rabarberpaj! Servera gärna med vaniljproteinpudding. Rabarbern kan bytas ut mot till exempel äpplen eller hallon för variation. Receptet räcker till 8 portioner och passar perfekt som dessert på en middagsbjudning.
Recept av Evelina Söderholm
Portioner: 8
Tillagningstid: 00:20:00
Kcal: 193,2
Ingredienser
- 2 stjälkar rabarber
- 1,25 dl mandelmjöl
- 1,25 dl kokosmjöl
- 2 msk fiberhusk till degen
- 2 msk kokosolja
- 2 ägg
- 2 tsk vatten
- 1,5 krm salt
- 2 bägare ProPud vanilj
- 1 msk fiberhusk
- 2 msk tagesse
- 1 tsk vaniljpulver
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman mandelmjöl, kokosmjöl, fiberhusk och salt. Tillsätt kokosolja och ägg och knåda samman med fingrarna.
- Tillsätt vatten och fortsätt knåda tills degen precis håller ihop. Låt stå i 10 minuter. Tryck ut degen i en form och förgrädda i 10 minuter.
- Skala och hacka rabarbern i små bitar. Lägg rabarbern med tagesse, fiberhusk och vaniljpulver i en skål. Rör runt. När pajskalet är färdigt, fyll med ProPud och toppa med rabarberblandningen. Sätt in i ugnen igen i 20 minuter. Låt den gärna svalna lite innan servering.
Näringsinformation
Fibrer (g):
9
Protein (g):
10,5
Fett (g):
11,1
Kolhydrater (g):
8,2
Socker (g):
3,8
Vad tycker du om receptet?
(0 Recensioner)