Nyttigt recept: Vegetariska dumplings i buljong
07 May 2018
Uppdaterad 04 April 2024
Skriven av:
Linda Strand
Detta receptet ger dig en nyttig och god måltid – inspirerad från det asiatiska köket. Receptet ger dig 2 portioner och varje portion ger dig 8 dumplings på endast 587 kalorier.
Portioner: 8
Kcal: 587
Ingredienser:
- 4 dl vetemjöl
- 1,75 dl vatten
- 200 g champinjoner
- ½ gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- ½ st chili
- 2 tsk kinesisk sojasås
- 2 msk ingefära, 30 g
- 1 msk rapsolja
- Salt och peppar
- 60 g zucchini
- 20 g groddar
- ½ gul lök
- 2 tsk svarta sesamfrön
- 1 l vatten
- 1 st buljongtärning1/2 msk fisksås
- ½ msk kinesisk sojasås
- 1 msk revet ingefära, 5 g
- Saften från ¼ lime
Gör så här:
- Hacka champinjonerna och lök och stek i en stekpanna. Tillsätt pressad vitlök, hackad chili, soja, riven ingefära och smaka av med salt och peppar.
- Koka vatten. Blanda med mjöl i en food processor (minst 10 minuter).
- Skär ut fyrkanter i degen (totalt 16 bitar)
- Fördela champinjonblandningen ut över degbitarna och stäng sedan degen till en dumpling.
- Koka upp vatten med buljongtärning, fisksås, soja, ingefära och limejuice. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg dumplings i den kokande buljongen. Koka tills de flyter – då är det klara!
- Servera dumplings med buljongen och färska grönsaker som Zucchini, groddar eller lök. Toppa med sesamfrön.
Näringsinformation
Kalorier:
587,3
Fiber (g):
8,8
Protein (g):
20
Fett (g):
13,6
Kolhydrater (g):
103,3
Socker (g):
6,1
Vad tycker du om receptet?
(0 Recensioner)