Bibimbap

Nyttigt recept på Bibimbap

Detta är en typisk koreansk pytt-i-panna med fantastiska smaker från sesam, grönkål och chili. Mycket högt proteininnehåll och innehåller bara 574 kalorier.
Receptet räcker till 2 portioner.

Portioner: 2
Tillagningstid: 01:00:00
Kcal: 574

Ingredienser:

  • 100 g Ris, fullkorn
  • 2 Ägg
  • 15 g Sesamolja
  • 2 st små Kycklingbröstfilé (300 g)
  • 125 g Champinjoner
  • 10 g Gurka
  • 1 stor Morot
  • 30 g Grönkål
  • 20 g Vårlök
  • 2 msk Sriracha-sås
  • 2 msk Japansk soja
  • 10 g Chili, färsk
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Salta och peppra kycklingen lätt, stek i en oljad stekpanna. Sätt i ugnen för att laga färdigt kycklingen, cirka 15–20 minuter.
  3. Koka fullkornsris efter instruktionen på paketet.
  4. Skär upp alla grönsaker.
  5. Marinera champinjonerna i sojan, stek sedan champinjonerna lätt i stekpanna.
  6. Stek äggen på enda sidan på mellanvärme i stekpanna, cirka 5 minuter.
  7. Lägg därefter riset i skålen, toppa med kyckling, grönsaker och ägg.

Per portion:

  • Kalorier: 574
  • Fibrer (g): 5
  • Proteiner (g): 50
  • Fett (g): 19
  • Kolhydrater (g): 50
  • Socker (g): 8

Prova också: Teriakylax

Bästsäljare