Nyttigt bananbröd med mörk choklad. Foto.

Nyttigt bananbröd

Här får du ett recept på ett nyttigt bananbröd med mörk choklad och Nutrilett Smooth Caramel-bar! Ett saftigt bananbröd som kan vara ett gott och mättande mellanmål som dämpar både hunger och sötsug, utan att innehålla för många kalorier. Receptet nedan är för 1 stort bananbröd som håller sig saftigt och fint i kylen ett par dagar.

Tillagningstid: 1 timme och 30 minuter

Portioner: 1
Tillagningstid: 00:50:00

Ingredienser:

  • 3 medelstora bananer
  • 3 stora ägg
  • 1 dl mandelmjölk eller annan mjölk
  • 100 g havregryn
  • 120 g havremjöl
  • 40 g sukrin gold eller annat sötningsmedel
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk vaniljessens/vaniljpulver
  • En nypa salt

Topping/fyllning:

  • Nutrilett Smooth Caramel, i små bitar
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 20 g pumpafrön, eventuellt andra frön eller hackade nötter

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Mixa banan och ägg med en stavmixer tills du har en slät, fin blandning.
  3. Tillsätt mjölk och resten av ingredienserna och blanda väl.
  4. Blanda i ¾ av Nutrilett-baren och chokladen i smeten. Resten ska användas till topping.
  5. Häll sedan ner bananbrödsblandningen i en brödform (standardstorlek) klädd med bakplåtspapper. Strö över det som är kvar av den hackade chokladen och pumpafröna (eller nötterna). Det som är kvar av Nutrilett-baren trycks ner i smeten. Om bitarna läggs direkt ovanpå brödet kommer de att bli mer stekta än smälta.
  6. Grädda brödet i ca. 50 minuter. Kontrollera med en provsticka i slutet av gräddningstiden. Låt svalna innan servering.

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare