Nyttigt snack sötpotatischips

Nyttigare snack: Sötpotatischips

Ett gott alternativ på ett nyttigare helgsnack – bakade sötpotatischips med dip. YUM! Receptet räcker till 1 portion och innehåller endast 651 kalorier.

Portioner: 1
Tillagningstid: 02:00:00
Kcal: 651

Ingredienser:

  • 1 st Sötpotatis 100 g
  • 1 msk Olivolja
  • 1 tsk Salt
  • 1,5 dl Turkisk yoghurt 10%
  • 1 msk Italiensk Salladskrydda
  • 1 msk Gräslök
  • Svartpeppar
  • 1,5 dl Salsa Dip Hot (Santa Maria)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Skrubba och tvätta sötpotatisen. Skiva så tunt du kan med en kniv eller ännu enklare med en mandolin. Försök få skivorna så lika som möjligt.
  3. Lägg Skivorna i en bunke, häll på olivolja och salt. Bland runt så att alla skivor får olja och salt på sig.
  4. Lägg bakplåtspapper på 2 plåtar. Lägg ut sötpotatisskivorna - se till att de inte överlappar varandra.
  5. Sätt den ena plåten högt upp i ugnen och den andra nere i 60 minuter.
  6. Efter 60 Minuter: ta ut plåtarna och vänd på chipsen. Sätt in i ugnen igen, byt så plåten längst upp nu sätts längst ner och den som var längst ner hamnar längst upp.
  7. Beroende på hur stora och tjocka chipsen är, börjar de bli färdiga eftersom. Ett tips är att ta ut plåtarna var 15:e minut för att ta ut de som är färdiga.

Dip:

  1. De flesta chipsen behöver nog vara inne en timme till eller möjligen lite längre.
  2. Blanda yoghurt med italiensk salladskrydda och gräslök. Smaka av med peppar.
  3. Häll upp salsan. Servera med de varma chipsen.

Näringsinformation

Kcal:
651,8
Fiber (g):
12,6
Proteiner (g):
14,4
Fett (g):
30,8
Kolhydrater (g):
79,5
Socker (g):
28,3

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare