Nyttigare bullrecept: Karamellbullar
01 March 2018
Uppdaterad 04 April 2024
Skriven av:
Linda Strand
De hembakade och nygräddade bullarna är inte bara godare än på butiken, men de kan också vara nyttigare. Detta är ett fantastiskt recept på nyttigare karamellbullar med fibermjöl, honung och mörk choklad.
Ingredienser:;Bulldeg:;Fyllning:
- 300 g mjöl
- 150 g havremjöl
- 100–150 g fiber- eller fullkornsmjöl
- 2 dl mjölk
- 1,5 dl vatten
- 25 g jäst
- 25 g smör
- 1 tsk kardemumma
- 1 tsk salt
- 100 g Sukrin melis
- 30 g Sukrin guld
- 1 msk honung
- 1 burk Dulce de Leche (karamelliserad mjölk)
- 1 Nutrilett Dark Chocolate i små bitar
- 50 g mörk choklad, hackad
- 50 g jordnötter, hackade
- 1 ägg till penslingen
Gör så här:
- Blanda mjölk, vatten, smör, Sukrin och honung i en kastrull.
- Blanda i jästen i degspadet.
- Blanda de torra ingredienserna mjöl, kardemumma och salt i en skål.
- Häll vätskan i en stor bunke och tillsätt mjölblandningen, lite i taget.
- Knåda degen ordentligt och låt den sedan jäsa i 45 minuter.
- Dela degen i två bitar och kavla ut varje bit till en rektangel.
- Smör på ett lager av Dulce de Leche och strö över resten av fyllningen.
- Rulla ihop degen och skär i skivor. Placera bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ytterligare 45 minuter.
- Pensla med ägg och grädda på 200 grader i cirka 12–15 minuter.
Vad tycker du om receptet?
(0 Recensioner)