Nyttiga morotsmuffins med eller utan glasyr. Foto.

Nyttiga morotsmuffins med färskostglasyr

Saftiga och nyttiga morotsmuffins med smarrig färskostglasyr – perfekt när du är sugen på något gott! Glasyren är luftig och len, och erbjuder en bra balans mellan sött och syrligt med en härlig smak av citron. Receptet är för 12 cupcakes och var och en innehåller 165,2 kalorier.

Tips! Frys in dem innan glasyren – och bred istället på glasyren efter du har tinat dem. Då kommer de att kännas som nybakade!

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 12
Tillagningstid: 00:20:00
Kcal: 165,2

Ingredienser:

  • 6,5 dl havregryn
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 0,75 tsk salt
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 2 ägg
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 finrivna morötter
  • 1 dl honung
  • 0,5 dl smält lättmargarin (40 % fett)
  • 15 droppar vaniljessens

Glasyr:

  • 100 g lätt färskost
  • 4 matskedar strösockerersättning (sockerfri)
  • 2 msk citronsaft
  • 2 krm rivet citronskal

Så gör du:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda havregryn, bakpulver, kanel, salt och ingefära i en mixer tills det blir ett fint mjöl.
  3. I en annan skål: Blanda samman ägg, mjölk, morötter, honung, smält lättmargarin och vaniljessens. Tillsätt mjölblandningen och rör ihop allt till en jämn smet.
  4. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
  5. Blanda färskost, strösockerersättning, mjölk och citronskal till en slät glasyr. Föredrar du en lite luftigare konsistens kan du vispa glasyren med en elvisp.
  6. Bred ut glasyren över muffinsen efter att de har svalnat.

Näringsinformation

per muffin:
Kalorier:
165,2
Fiber:
2,0 g
Proteiner:
5,3 g
Kolhydrater:
23,4 g
Socker:
11,3 g

Bästsäljare