Nyttig ugnspannkaka med färska bär. Foto.

Nyttig ugnspannkaka: Snabb pannkaksmiddag!

En nyttig ugnspannkaka som sköter sig själv i ugnen – perfekt de dagar när du inte har tid att steka pannkakor. Receptet räcker för 4 portioner och innehåller 237,5 kalorier per portion. Dela i lagom stora bitar och servera med färska bär! Kan vi få pannkakor till middag idag? Så klart!

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 4
Tillagningstid: 00:40:00
Kcal: 237,5

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl lättmjölk
  • 1 tsk kanel

Så gör du:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda mjöl, kanel och salt i en skål.
  3. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet utan klumpar. Tillsätt resten av mjölken och äggen och blanda till en tjock smet.
  4. Låt smeten svälla i 10 minuter.
  5. Häll smeten i en smord ugnssäker form.
  6. Tillaga i mitten av ugnen i 30–40 minuter. Servera.

Näringsinformation

Kalorier:
273,5
Fiber:
3,0 g
Proteiner:
14,1 g
Fett:
15,3 g
Kolhydrater:
19,5 g
Socker:
8,6 g

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare