Morotssoppa med ingefära. Foto.

Nyttig recept på morotssoppa med ingefära

Kan vi få fresta med vårt recept på en nyttig och mättande morotssoppa med ingefära och en kryddig touch av chili till middag? Den kryddiga touchen gör tillsammans med moroten och den sötsyrliga apelsinen denna rätt till en komplett smakupplevelse.

Om du följer vårt recept innehåller rätten mindre än 500 kalorier per portion, även med en brödskiva med smör som tillbehör!

Portioner: 1
Kcal: 500

Ingredienser:

  • 3 morötter
  • 1/2 gul lök
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • ½ msk riven ingefära
  • 1/2 röd chili
  • 1,5 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 skivor grovt bröd
  • 1 tsk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 1/2 näve koriander

Gör så här:

  1. Tvätta och skär grönsakerna i bitar.
  2. Hetta upp olja i en kastrull och fräs vitlök, lök, chili, morot och ingefära (1–2 minuter).
  3. Tillsätt kycklingbuljong och apelsinjuice.
  4. Låt soppan småkoka i 15–20 minuter. Tillsätt koriander i slutet av tillagningen.
  5. Krydda med salt och peppar.
  6. Mixa soppan med en stavmixer så att den blir slät.
  7. Servera soppan med en skiva bröd.

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare