Nyttig påskdessert

Sund och god påskdessert! Imponera på påskfesten med denna tårta! Serverar 8, innehåller 259 kcal per portion.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 8
Tillagningstid: 00:17:00
Kcal: 259,6

Topping

  • 1 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 50g sukrin+
  • ½ tsk vaniljessens
  • 125g lättmargarin
  • 2-3 msk fibersirup
  • 1 paket saffran (kan uteslutas)

Botten

  • 200g mandelmjöl
  • 4 äggvitor
  • 50g sukrin+
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 krm salt

Dekoration (frivillig)

  • 20g sockerfri mörk choklad

Så gör du:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa äggvitorna och sukrin+ styvt med en elvisp.
  3. I en egen bunke; rör ihop mandelmjöl, bakpulver och salt.
  4. Vänd i mandelmjölet försiktigt till äggvitorna.
  5. Häll smeten i en springform med bakplåtspapper. Stek mitt i ugnen 17 minuter.
  6. Låt bottnen svalna helt.
  7. Rör ihop äggulor, saffran, vispgrädde, sukrin+ och vaniljessens i en kastrull och värm upp tills smeten tjocknar.
  8. Ställ kastrullen åt sidan och tillsätt margarin och fibersirup. Rör ihop och låt krämen svalna.
  9. Bre ut krämen över bottnen.
  10. Riv choklad med en osthyvel över kakan.
  11. Ställ i kylskåp eller servera direkt!

Näringsinformation

Kcal:
259,6
Fett:
28,0
Kolhydrater:
4,7
Fiber:
5,1
Socker:
2,1
Protein:
8,8

*Sukrin innehåller kolhydrater som inte tas upp som energi i kroppen. Därför är dessa kolhydrater inte med i det beräknade näringsinnehållet.

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare