


Nyttig påskdessert
Sund och god påskdessert! Imponera på påskfesten med denna tårta! Serverar 8, innehåller 259 kcal per portion.
Recept av Evelina Söderholm
Portioner: 8
Tillagningstid: 00:17:00
Kcal: 259,6
Topping
- 1 dl vispgrädde
- 4 äggulor
- 50g sukrin+
- ½ tsk vaniljessens
- 125g lättmargarin
- 2-3 msk fibersirup
- 1 paket saffran (kan uteslutas)
Botten
- 200g mandelmjöl
- 4 äggvitor
- 50g sukrin+
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 krm salt
Dekoration (frivillig)
- 20g sockerfri mörk choklad
Så gör du:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Vispa äggvitorna och sukrin+ styvt med en elvisp.
- I en egen bunke; rör ihop mandelmjöl, bakpulver och salt.
- Vänd i mandelmjölet försiktigt till äggvitorna.
- Häll smeten i en springform med bakplåtspapper. Stek mitt i ugnen 17 minuter.
- Låt bottnen svalna helt.
- Rör ihop äggulor, saffran, vispgrädde, sukrin+ och vaniljessens i en kastrull och värm upp tills smeten tjocknar.
- Ställ kastrullen åt sidan och tillsätt margarin och fibersirup. Rör ihop och låt krämen svalna.
- Bre ut krämen över bottnen.
- Riv choklad med en osthyvel över kakan.
- Ställ i kylskåp eller servera direkt!
Näringsinformation
Kcal:
259,6
Fett:
28,0
Kolhydrater:
4,7
Fiber:
5,1
Socker:
2,1
Protein:
8,8
*Sukrin innehåller kolhydrater som inte tas upp som energi i kroppen. Därför är dessa kolhydrater inte med i det beräknade näringsinnehållet.
Vad tycker du om receptet?
(0 Recensioner)