Nyttig middag med torsk: Recept på asiatisk torsk
20 June 2018
Uppdaterad 04 April 2024
Skriven av:
Linda Strand
Har du lust att testa en nyttig middag med torsk? Detta recept på asiatiskt torsk med chili och ingefära kommer sätta fyr på smaklökarna. Receptet räcker till 2 portioner. Måltiden innehåller lite fett och massa protein, men endast 547 kalorier!
I samarbete med Evelina Söderholm
Portioner: 2
Tillagningstid: 01:00:00
Kcal: 547
Ingredienser:
- 500 g torsk ryggfilé
Marinad:
- 1 msk sesamfrö
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 msk färsk ingefära
- 1 tsk chilipulver
- 4 msk sojasås, kinesisk
- 1 msk sesamolja
- 4 msk vatten
- 2 msk Thai Sweet Chili sås
Tillbehör:
- 40 g Zucchini
- 25 g edamamebönor
- 2 stjälkar vårlök
- 1 dl hirs
- 2 dl vatten
- Lite salt
Gör så här:
- Starta med marinaden. Rör ihop sesamfrö, pressad vitlök, riven ingefära, chilipulver, sojasås, sesamolja, vatten och sweet chilisås till en marinad.
- Dela fiskbitarna på mitten och lägg fisken i marinaden och låt stå i 15 minuter
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Koka upp hirs med vatten. Häll av vattnet och tillsätt nytt vatten och lite salt och låt koka med lock på svag värme i 8 minuter.
- Lägg fisken i en ugnsform och häll över marinaden. Sätt in fisken i mitten av ugnen i 8 – 10 minuter.
- Skiva zucchini och hacka vårlöken.
- Servera fisken med hirs och det andre tillbehöret. Ät med pinnar!
Näringsinformation
Kalorier:
547
Fiber (g):
5
Proteiner (g):
53
Fett (g):
17
Kolhydrater (g):
46
Socker (g):
10
Vad tycker du om receptet?
(0 Recensioner)