Recept på en nyttig middag – asiatisk torsk

Nyttig middag med torsk: Recept på asiatisk torsk

Lust att testa en nyttig middag med torsk? Detta recept på asiatiskt torsk med chili och ingefära vill sätta fyr på smaklökarna. Receptet räcker till 2 portioner. Måltiden innehåller lite fett och massa proteiner – endast 547 kalorier!

Portioner: 2
Tillagningstid: 01:00:00
Kalorier: 547

Ingredienser:

  • 500 g torsk ryggfilé

Marinad:

  • 1 msk sesamfrö
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 tsk chilipulver
  • 4 msk sojasås, kinesisk
  • 1 msk sesamolja
  • 4 msk vatten
  • 2 msk Thai Sweet Chili sås

Tillbehör:

  • 40 g Zucchini
  • 25 g edamamebönor
  • 2 stjälkar vårlök
  • 1 dl hirs
  • 2 dl vatten
  • Lite salt

Gör så här:

  1. Starta med marinaden. Rör ihop sesamfrö, pressad vitlök, riven ingefära, chilipulver, sojasås, sesamolja, vatten och sweet chilisås till en marinad.
  2. Dela fiskbitarna på mitten och lägg fiksen i marinaden och låt stå i 15 minuter
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Koka upp hirs med vatten. Häll av vattnet och tillsätt nytt vatten och lite salt och låt koka med lock på svag värme i 8 minuter.
  5. Lägg fisken i en ugnsform och häll över marinaden. Sätt in fisken i mitten av ugnen i 8 – 10 minuter.
  6. Skiva zucchini och hacka vårlöken.
  7. Servera fisken med hirs och det andre tillbehöret. Ät med pinnar!