


Nyttig middag med torsk: Recept på asiatisk torsk
Lust att testa en nyttig middag med torsk? Detta recept på asiatiskt torsk med chili och ingefära vill sätta fyr på smaklökarna. Receptet räcker till 2 portioner. Måltiden innehåller lite fett och massa proteiner – endast 547 kalorier!
Portioner: 2
Tillagningstid: 01:00:00
Kcal: 547
Ingredienser:
- 500 g torsk ryggfilé
Marinad:
- 1 msk sesamfrö
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 msk färsk ingefära
- 1 tsk chilipulver
- 4 msk sojasås, kinesisk
- 1 msk sesamolja
- 4 msk vatten
- 2 msk Thai Sweet Chili sås
Tillbehör:
- 40 g Zucchini
- 25 g edamamebönor
- 2 stjälkar vårlök
- 1 dl hirs
- 2 dl vatten
- Lite salt
Gör så här:
- Starta med marinaden. Rör ihop sesamfrö, pressad vitlök, riven ingefära, chilipulver, sojasås, sesamolja, vatten och sweet chilisås till en marinad.
- Dela fiskbitarna på mitten och lägg fiksen i marinaden och låt stå i 15 minuter
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Koka upp hirs med vatten. Häll av vattnet och tillsätt nytt vatten och lite salt och låt koka med lock på svag värme i 8 minuter.
- Lägg fisken i en ugnsform och häll över marinaden. Sätt in fisken i mitten av ugnen i 8 – 10 minuter.
- Skiva zucchini och hacka vårlöken.
- Servera fisken med hirs och det andre tillbehöret. Ät med pinnar!
Per portion:
- Kalorier: 547
- Fiber (g): 5
- Proteiner (g): 53
- Fett (g): 17
- Kolhydrater (g): 46
- Socker (g): 10
I samarbete med Evelina Söderholm