fylld paprika

Nyttig middag med köttfärs: Fylld paprika

Fylld paprika med köttfärs och ris – mums! Det bästa av allt är att det är under 500 kcal.

Tips: Du kan välja vilken färg du vill på paprikan och se även till att köpa paprikor som är utformade för att stå upp. Fylld paprika är perfekt till nyttig middag, men också som tillbehör. Fylld paprika är också lätt att förbereda och ställa i kylen till fest och sociala sammanhang.

Kcal: 500

Ingredienser:

  • 50 g ris, torrt
  • 100 g köttfärs
  • 1 paprika
  • ¼ lök
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 morot
  • 2 tsk torkad mynta
  • 3 tsk torkad timjan
  • 1 msk olivolja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 230 grader.
  2. Häll riset i en kastrull och koka upp enligt förpackningens anvisningar.
  3. Skär upp löken och riv moroten.
  4. Fräs löken i olivolja.
  5. Blanda ner timjan och mynta.
  6. Stek köttfärsen.
  7. Blanda ris, köttfärs, tomatpuré, morot och lök. Skär sedan av toppen på en paprika och fyll den nästan ända upp med blandningen. Täck sedan över paprikans topp med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 20 minuter.

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare