Nyttig Fish & Chips
05 December 2018
Uppdaterad 04 April 2024
Skriven av:
Linda Strand
Fiskpinnar behöver inte vara tråkiga. Gör nyttig fish & chips själv – dessa är glutenfria och med nyttiga tillbehör blir denne ”Fiskpinnar & Chips” en lågkalorirätt fullproppad med proteiner och fibrer! Bakar du fiskpinnarna i ugnen så sparar du också in på onödigt stekfett. Receptet räcker till 2 portioner.
Portioner: 2
Ingredienser:
- 400 g Fryst torsk i block
- 1 dl Pofiber
- 1/2 tsk Salt
- 1 tsk Herbamare (örtsalt)
- 1 tsk Citronpeppar
- 4 morötter
- 2 majrovor
- 1 msk Olja
- Salt, peppar
- 200 g Gröna ärtor
- 1 mogen avokado
- 1 msk Pressad juice från citron
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
"Chips":
- Skala och skär morötter och majrova i avlånga bitar.
- Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja, salta och peppra. Vänd runt grönsakerna så att oljan och kryddorna kommer på alla bitar.
- Sätt mitt i ugnen 30-40 minuter tills de har fått lite färg.
Fiskpinnar:
- Ta ut det frysta torskblocket, låt tina 30-60 minuter.
- Blanda pofiber med salt, herbamare och citronpeppar.
- Skiva torskblocket i ca 2 cm tjocka skivor. Vid behov, låt tina lite mer så att pofiber-blandningen fastnar.
- Vänd i pofiber-blandningen så att hela fiskbiten är täckt.
- Sätt i ugnen 10-15min tillsammans med grönsakerna tills de fått färg.
Krämiga ärtor:
- Förväll gröna ärtor och låt svalna.
- Mosa avokado och pressa i citronjuice. Smaka av med lite salt och peppar.
- Häll i de gröna ärtorna och rör runt.
- Servera ”fishen” med "chipsen" och de krämiga ärtorna! En nyttigare variant av en klassiker!
Vad tycker du om receptet?
(0 Recensioner)