nyttig fish & chips

Nyttig Fish & Chips

Fiskpinnar behöver inte vara tråkiga. Gör nyttig fish & chips själv – dessa är glutenfria och med nyttiga tillbehör blir denne ”Fiskpinnar & Chips” en lågkalorirätt fullproppad med proteiner och fibrer! Bakar du fiskpinnarna i ugnen så sparar du också in på onödigt stekfett. Receptet räcker till 2 portioner.

Portioner: 2

Ingredienser:

  • 400 g Fryst torsk i block
  • 1 dl Pofiber
  • 1/2 tsk Salt
  • 1 tsk Herbamare (örtsalt)
  • 1 tsk Citronpeppar
  • 4 morötter
  • 2 majrovor
  • 1 msk Olja
  • Salt, peppar
  • 200 g Gröna ärtor
  • 1 mogen avokado
  • 1 msk Pressad juice från citron

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

"Chips":

  1. Skala och skär morötter och majrova i avlånga bitar.
  2. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja, salta och peppra. Vänd runt grönsakerna så att oljan och kryddorna kommer på alla bitar.
  3. Sätt mitt i ugnen 30-40 minuter tills de har fått lite färg.

Fiskpinnar:

  1. Ta ut det frysta torskblocket, låt tina 30-60 minuter.
  2. Blanda pofiber med salt, herbamare och citronpeppar.
  3. Skiva torskblocket i ca 2 cm tjocka skivor. Vid behov, låt tina lite mer så att pofiber-blandningen fastnar.
  4. Vänd i pofiber-blandningen så att hela fiskbiten är täckt.
  5. Sätt i ugnen 10-15min tillsammans med grönsakerna tills de fått färg.

Krämiga ärtor:

  1. Förväll gröna ärtor och låt svalna.
  2. Mosa avokado och pressa i citronjuice. Smaka av med lite salt och peppar.
  3. Häll i de gröna ärtorna och rör runt.
  4. Servera ”fishen” med "chipsen" och de krämiga ärtorna! En nyttigare variant av en klassiker!

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare