LCHF Midsommartårta
09 June 2022
Uppdaterad 13 September 2023
Skriven av:
Linda Strand
En färgglad och smakrik midsommartårta som är lchf-vänlig. Serverar 8 och innehåller 480 kcal per portion.
Recept av Evelina Söderholm
Portioner: 8
Tillagningstid: 10:00:00
Kcal: 480,4
Botten:
- 200g valfritt glutenfritt lågkolhydratbröd (baka själv eller köp)
- 50g smör, smält
Fyllning
- 3 dl creme fraiche
- 1 dl majonnäs
- 3 hårdkokta ägg, finhackade
- ½ citron, saften + evt. till dekor
- 200g färskost
- 2 påsar vegegel
- 3 msk röd rom
- 1 rödlök, finhackad
- 3 msk dill, hackad + evt. Till dekor
- 200g räkor
- 100g rökt lax i bitar
- ½ tsk salt
- 1 krm peppar
- 2 msk spad från räkorna
- 1 gurka (till pynt)
Gör så här:
- Kör brödet i en matberedare. Tillsätt därefter det smälta smöret och kör till en smet. Trykk ut smeten en bakplåtspappersklädd springform. Ställ i kylen.
- Rör ihop creme fraiche, majonäs, saften från citron, färskost, vegegel, salt, peppar och räkspad i en kastrull. Låt stå.
- Rör ihop ägg, stenbitsrom, rödlök, dill, räkor och lax i en egen bunke.
- Koka upp creme fraiche-blandningen i kastrullen tills det börjar tjockna.
- Vänd snabbt i räkblandningen i kastrullen och se till att allt blandas väl. Häll blandningen över bottnen.
- Ställ i kylen tills tårtan svalnat helt (minst 4h).
- Hyvla gurka på längden och lägg på hushållspapper så längderna torkar något. Vrid länderna och lägg på tårtan just innan servering.
Näringsinformation
Kcal:
480,4
Fett:
41,6
Kolhydrater:
6,4
Fiber:
2,4
Socker:
3,5
Protein:
19,2
Vad tycker du om receptet?
(0 Recensioner)