LCHF Midsommartårta

En färgglad och smakrik midsommartårta som är lchf-vänlig. Serverar 8 och innehåller 480 kcal per portion.

Recept av Evelina Söderholm 

Portioner: 8
Tillagningstid: 10:00:00
Kcal: 480,4

Botten:

  • 200g valfritt glutenfritt lågkolhydratbröd (baka själv eller köp)
  • 50g smör, smält

Fyllning

  • 3 dl creme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 3 hårdkokta ägg, finhackade
  • ½ citron, saften + evt. till dekor
  • 200g färskost
  • 2 påsar vegegel
  • 3 msk röd rom
  • 1 rödlök, finhackad
  • 3 msk dill, hackad + evt. Till dekor
  • 200g räkor
  • 100g rökt lax i bitar
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk spad från räkorna
  • 1 gurka (till pynt)

Gör så här:

  1. Kör brödet i en matberedare. Tillsätt därefter det smälta smöret och kör till en smet. Trykk ut smeten en bakplåtspappersklädd springform. Ställ i kylen.
  2. Rör ihop creme fraiche, majonäs, saften från citron, färskost, vegegel, salt, peppar och räkspad i en kastrull. Låt stå.
  3. Rör ihop ägg, stenbitsrom, rödlök, dill, räkor och lax i en egen bunke.
  4. Koka upp creme fraiche-blandningen i kastrullen tills det börjar tjockna.
  5. Vänd snabbt i räkblandningen i kastrullen och se till att allt blandas väl. Häll blandningen över bottnen.
  6. Ställ i kylen tills tårtan svalnat helt (minst 4h).
  7. Hyvla gurka på längden och lägg på hushållspapper så längderna torkar något. Vrid länderna och lägg på tårtan just innan servering.

Näringsinformation

Kcal:
480,4
Fett:
41,6
Kolhydrater:
6,4
Fiber:
2,4
Socker:
3,5
Protein:
19,2

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare