
Middagstips: Broccoli-bollar med Zucchini-pasta
Detta är ett nyttigt middagstips för dig som vill äta mer vegetariskt. Detta är smakrika grönsaksbollar gjorda på broccoli som serveras med zucchini-pasta. Det bästa av allt, rätten är under 600 kalorier! Recept för 4 portioner.
Portioner: 4
Kcal: 600
Ingredienser:
- 1 st broccoli-huvud
- 1/2 lök
- 3 dl Rostade solroskärnor
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk Olivolja
- 1 msk Citronjuice 100
- 2 små avokado, mogna
- 10 gram Basilika
- Salt och peppar
- 2 st. zucchini
Broccolibollarna:
- Skölj broccoli och skär av broccoli-kronorna. Sätt broccolin, lök, solroskärnor, vitlök och olivolja i en matberedare.
- Kör tills du har en slät, men fortsatt lite grov smet.
- Rulla till bollar.
Avokadopesto:
- Sätt avokado, basilika, vitlök, olivolja och citronjuice i matberedaren.
- Kör tills du har en slät smet.
- Smaka av med salt och peppar.
- Koka upp en kastrull med saltat vatten.
- Strimla zucchini eller riv i ett spiraljärn.
- Lägg zucchinin i vattnet och låt koka några sekunder.
- Sila bort vattnet.
- Servera zucchini-pastan med avokadopeston och broccoli-bollarna.
Per portion:
Kcal: 563,3
Fibrer (g): 22,7
Proteiner (g): 31,3
Fett (g): 94,3
Kolhydrater (g): 45,8
Socker (g): 14,1