lchf kladdkake

Lyxig LCHF-kladdkaka

Den här fantastiska kladdkakan är anpassad för LCHF-kost och kommer att överraska dig med sin härliga smak och konsistens. Häng med och låt oss skapa något alldeles extra!

Oppskrift av Evelina Söderholm

Receptet är anpassat för LCHF-kost enligt följande aspekter:

  • Sockerfri sötning: Genom att använda en sockerfri sötning som Nick’s istället för vanligt socker, minskar vi kolhydratmängden i kakan och följer LCHF-principerna.
  • Hasselnötsmjöl: Hasselnötsmjöl är ett lågkolhydratalternativ till traditionellt vetemjöl, vilket gör det lämpligt för LCHF-kost.
  • Mörk choklad med hög kakaohalt: Användningen av mörk choklad med minst 80% kakaohalt innebär att den har mindre socker än choklad med lägre kakaohalt. Det hjälper till att minska kolhydratmängden i kakan.
  • Fettinnehåll: LCHF-kost fokuserar på högre fettintag, och det här receptet innehåller generöst med smör och vispgrädde som bidrar till det totala fettinnehållet. Detta gör kakan väl lämpad för LCHF-dieten.

Sammanfattningsvis är receptet anpassat till LCHF-kosten och erbjuder en smakrik och unik variant på kladdkaka som du kan njuta av samtidigt som du följer LCHF-principerna.

Portioner: 6
Tillagningstid: 00:18:00
Kcal: 467

Ingredienser:

  • 4 ägg
  • 1 dl sockerfri sötning (t.ex. Nick’s)
  • 225 g mörk choklad, helst minst 80%
  • 175 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl hasselnötsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • En nypa havssalt

Instruktioner:

  1. Värm ugnen till 175°C och klä en springform (ca 20 cm i diameter) med bakplåtspapper i botten och runt kanterna.
  2. Knäck äggen i en skål och vispa dem fluffiga. Tillsätt sötningen lite i taget och fortsätt vispa tills blandningen blir lätt och luftig.
  3. Hacka chokladen grovt och smält den tillsammans med smöret i en skål över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen. När det är smält, rör ner vispgrädden och en nypa havssalt för att skapa en rik och krämig chokladsmet.
  4. I en separat skål, blanda hasselnötsmjöl, bakpulver och vaniljpulver.
  5. Vänd försiktigt ner chokladsmeten i ägg- och sötningssmeten. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och blanda allt väl tills det blir en jämn smet.
  6. Häll smeten i den förberedda springformen och grädda i mitten av ugnen i ca 15-18 minuter. Kom ihåg att kakan ska vara lite dallrig och kladdig, den sätter sig när den kyls!
  7. Låt kakan svalna i rumstemperatur innan du ställer den i kylskåp för att kallna ordentligt i minst 3-4 timmar.
  8. Nu har du en underbar LCHF Förförisk Kladdkaka som både är unik och smakrik! Njut av varje förtrollande tugga!

Näringsinformation

Kalorier :
467,5
Fiber (g) :
0,6
Proteiner (g) :
9
Fett (g) :
43,2
Kolhydrater (g) :
4,6
Socker (g) :
4,1

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare