lutfisk

Lutfisk

Under julen finns det en hel del traditioner på vad man äter på julafton, och för många serveras det lutfisk som huvudrätt. Här hittar du ett superenkelt och gott recept på lutdisk med mandelpotatis och ärtpuré som räcker för 2 portioner. varje portion innehåller endast 400 kalorier och tar cirka 1,5 timme att tillaga. Var så god!

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 2
Tillagningstid: 00:30:00
Kcal: 410

Ingredienser:

  • 800 g lutfisk, skrei
  • 1 tsk salt
  • 350 g mandelpotatis
  • 200 g gröna ärter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • ½ citron
  • Smaka av med salt och peppar

Gör så här:

  1. Dela fisken i två lika stora delar. Lägg i en ugnsfast form och strö över salt. Täck med aluminiumfolie och låt stå i en timme.
  2. Mixa örter, vitlök, grönsaksbuljong och citronsaft i en mixer tills blandningen är helt slät. Tillsätt eventuellt mer grönsaksbuljong för att få en lösare konsistens och smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. När fisken har fått stå en timme placerar du formen med aluminiumfolien i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter. Fisken är klar när den börjar flika sig.
  4. Koka potatisarna i 6–10 minuter beroende på storlek. Ställ kastrullen åt sidan och låt dem ligga kvar i det varma vattnet i ytterligare 5–10 minuter tills de är helt genomkokta.
  5. Servera fisken med ärtpuré och potatis.

Näringsinformation

Kalorier :
409,7
Fibrer (g) :
8,8
Protein (g) :
53,7
Fett (g) :
2,9
Kolhydrater (g) :
39,7
Socker (g) :
10,3

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare