Low carb bröd med mandelmjöl
23 July 2019
Uppdaterad 04 April 2024
Skriven av:
Linda Strand
Detta är ett recept på low carb bröd med mandelmjöl och högt protein! Brödet är naturligt glutenfritt på grund av mandelmjölet och det är lätt att tillaga. Receptet räcker till 7 portioner.
Recept av Evelina Söderholm
Portioner: 7
Tillagningstid: 00:20:00
Kcal: 181,9
Ingredienser:
- 1,5 dl mandelmjöl
- 2 ägg
- 1 låda med mager keso
- 0,5 dl solrosfrön
- 2 msk margarin, 60%
- 2 msk Fiberhusk
- 2 msk bakpulver
- 1 tsk chiafrön
- 1 krm salt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Blanda keso och ägg till en vanlig deg. Blanda ihop alla torra ingredienser och smält margarinen. Placera allt i en köksmaskin och kör tills allt har blandats
- Låt stå i 2 minuter så att degen höjs något
- Sprid degen i 7 bullar och rulla i rullar. Skölj händerna i vatten så att det blir lättare att rulla
- Strö över chiafrön och placera mitt i ugnen, stek i 20 minuter
Näringsinformation
Kalorier:
181.9
Fiber (g):
5.4
Proteiner (g):
10.2
Fett (g):
13,2
Kolhydrater (g):
3.3
Socker (g):
1,5
Vad tycker du om receptet?
(0 Recensioner)