LCHF Västerbottenpaj

Låt oss servera en mild och nyttig västerbottenpaj! Receptet räcker för sex portioner och varje portion innehåller 492,3 kalorier. Servera med till exempel en fräsch sallad!

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 6
Tillagningstid: 00:25:00
Kcal: 492,3

Pajbotten:

  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 krm salt
  • 50g smör, rumstempererat
  • 1 ägg
  • 1 msk fiberhusk

Fylling:

  • 4 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 200g riven västerbottenost
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 0,5 krm cayennepeppar

Så gör du:

  1. Rör i hop mandelmjöl, salt och fiberhusk i en bunke. Tillsätt ägg och smör och knåda till en deg. Tryck ut degen i en pajform och ställ i kylskåpet ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Förgrädda skalet mitt i ugnen i 5 minuter.
  4. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och kryddor. Tillsätt västerbottenost och rör om.
  5. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen i 20-25minuter tills pajen fått en fin färg. Pajen kan serveras både varm och kall. Om den ska serveras kall, låt den svalna helt innan den ställs i kylskåp.

Näringsinformation

Kalorier:
492,3
Fiber:
4,2 g
Proteiner:
20,7 g
Fett:
39,3
Kolhydrater:
4,0 g
Socker:
3,0 g

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare