Lchf tårta med jordgubbar

Den här tårtan är lika god som den ser ut! Lchf tårta med jordgubbar – perfekt för sommarfesten! Välj vilka bär och frukt du vill dekorera med – och imponera på dina gäster med denna goda tårta! Ca 350 kcal per portion, tjänar tio.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 10
Tillagningstid: 00:40:00
Kcal: 350

Botten:

  • 250g mandelmjöl
  • 100g sukrin+
  • 4 äggvitor

Jordgubbsgrädde:

  • 5dl vispgrädde
  • 300g frysta jordgubbar, tinade
  • 50g sukrin+
  • 10 droppar vaniljessens
  • 2 tsk agar agar

Dekoration (frivillig):

  • 200g färska jordgubbar till pynt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa äggvitorna och tillätt sukrin+ lite åt gången tills du har en tjock och blank maräng. Vänd i mandelmjölet försiktigt.
  3. Bred ut smeten i en springform med bakpåtspapper. Stek mitt i ugnen ca 40 minuter. Låt sedan bottnen svalna helt.
  4. Kör jordgubbarna i en mixer och häll över i en stor kastrull.
  5. Tillsätt agar agar, sukrin+ och vaniljessens till de mixade jordgubbarna och rör ihop. Låt stå 2 minuter.
  6. Vispa under tiden grädden styvt och dela de färska jordgubbarna. Placera jordgubbshalvorna runt formen på den svala bottnen.
  7. Värm upp jordgubbsblandningen tills det börjar ryka (koka inte) och värm under omrörning ytterligare 2 minuter.
  8. Vänd försiktigt i grädden i jordgubbsbladningen lite åt gången. Häll sedan jordgubbsgrädden över bottnen och låt stå och svalna helt innan den ställs i kylskåp minst 4h. Servera!

Näringsinformation

Kcal:
350,3
Fett:
32,0
Kolhydrater:
7,1
Fiber:
5,8
Socker:
3,6
Protein:
8,1

*Sukrin innehåller kolhydrater som inte tas upp som energi i kroppen. Därför är dessa kolhydrater inte med i det beräknade näringsinnehållet.

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare