LCHF tacogratäng med crème fraiche och jalapeño. Foto.

LCHF tacogratäng med crème fraiche

Du behöver inte vänta till fredag för att njuta av en god LCHF-tacogratäng! Detta är en lättlagad och hälsosam middag som sätter lite extra krydda på vardagen. Och skulle du tycka att den blir lite i det hetaste laget kan du helt enkelt utesluta jalapeñon! Varje portion innehåller 671,7 kalorier och 13 g kolhydrater.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 2
Tillagningstid: 00:15:00
Kcal: 671,7

Ingredienser:

  • 300 g köttfärs (14 % fett)
  • 1 msk rapsolja
  • 200 g plommontomater, delade
  • 2 msk tacokrydda (utan socker)
  • 50 g riven ost
  • ½ jalapeño
  • ½ lime
  • ½ rödlök
  • 1 dl crème fraiche

Så gör du:

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttfärsen. Tillsätt tacokrydda och tomater. Låt puttra i 5 minuter.
  3. Häll köttfärsen i en form och toppa med riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i 15 minuter.
  4. Skär rödlöken i tärningar och dela jalapeñon i skivor. Skär limen i klyftor.
  5. Toppa den gratinerade köttfärsen med grönsakerna och servera med gräddfil.

Näringsinformation

Kalorier:
671,7
Fiber:
4,3
Proteiner:
37,3 g
Fett:
52,4 g
Kolhydrater:
13 g
Socker:
6,1 g

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare