LCHF-hamburgare med proteinrikt hamburgerbröd. Foto.

LCHF-hamburgare med fluffiga hamburgerbröd

Går det verkligen att göra LCHF-hamburgare? Ja, så klart! Tricket är att göra gott, fluffigt och proteinrikt hamburgerbröd som innehåller lite kolhydrater – och receptet på detta hittar du här! Varje hamburgare innehåller 773,1 kalorier och 8,4 g kolhydrater – och massor av god smak. Ps. Föredrar du cheeseburgare kan du lägga på en skiva ost medan du steker burgaren!

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 4
Tillagningstid: 00:35:00
Kcal: 773,1

Ingredienser:

  • 350 g riven mozzarella
  • 1 ägg
  • 3,5 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver

Hamburgare:

  • 400 g köttfärs (14 % fett)
  • Grillkrydda (utan tillsatt socker)
  • 1 msk smör

Topping:

  • 1 bit gurka, skivad
  • 1 tomat, skivad
  • ½ rödlök, skivad

Så gör du:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg mozzarellan i en skål över vattenbad och rör om tills osten smält. Rör ner ägget.
  3. I en annan skål: Blanda ihop bakpulver och mandelmjöl. Tillsätt därefter mjölblandningen i osten. Rör ihop till en jämn deg.
  4. Dela degen i 4 delar och forma till bullar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 15–20 minuter tills de är gyllenbruna. Ta ut och låt svalna.
  5. Blanda köttfärsen med grillkrydda och dela i 4 lika delar. Forma till burgare. Stek i smör i en stekpanna på medelvärme.
  6. Servera hamburgarna i brödet tillsammans med grönsakerna.

Näringsinformation

Kalorier:
773,1
Fiber (g) :
4,8
Proteiner (g) :
49,8
Fett (g) :
59,5
Kolhydrater (g) :
8,4
Socker (g) :
3,9

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare