Lchf chokladkaka

Alla älskar en god chokladkaka! Prova denna lchf-version med mörk choklad och mandelflingor. Ger 12 ”bites” med 172 kcal per bite.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 12
Tillagningstid: 00:15:00
Kcal: 172,7

Ingredienser:

  • 2,5dl vispgrädde
  • 2 msk sukrin+
  • 2 msk smör
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 170g hackad sockerfri mörk choklad
  • 2 msk mandelflarn
  • 1 krm salt

Gör så här:

  1. Värm vispgrädde, smör och sukrin+ i en kastrull. Låt puttra i 15 minuter eller tills blandningen tjocknar något.
  2. Ta av kastrullen från spisen och tillsätt chokladen. Rör tills all choklad smält.
  3. Häll smeten i en liten form klädd i bakplåtspapper och toppa med mandel.
  4. Ställ i kylen minst 4h eller tills kakan svalnat helt. Skär upp i små bitar och servera.

Näringsinformation

Kcal:
172,7
Fett:
16,3
Kolhydrater:
5,1
Fiber:
0,2
Socker:
0,8
Protein:
0,7

*Sukrin innehåller kolhydrater som inte tas upp som energi i kroppen. Därför är dessa kolhydrater inte med i det beräknade näringsinnehållet.

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare