


Lchf chokladkaka
Alla älskar en god chokladkaka! Prova denna lchf-version med mörk choklad och mandelflingor. Ger 12 ”bites” med 172 kcal per bite.
Recept av Evelina Söderholm
Portioner: 12
Tillagningstid: 00:15:00
Kcal: 172,7
Ingredienser:
- 2,5dl vispgrädde
- 2 msk sukrin+
- 2 msk smör
- 1 tsk vaniljextrakt
- 170g hackad sockerfri mörk choklad
- 2 msk mandelflarn
- 1 krm salt
Gör så här:
- Värm vispgrädde, smör och sukrin+ i en kastrull. Låt puttra i 15 minuter eller tills blandningen tjocknar något.
- Ta av kastrullen från spisen och tillsätt chokladen. Rör tills all choklad smält.
- Häll smeten i en liten form klädd i bakplåtspapper och toppa med mandel.
- Ställ i kylen minst 4h eller tills kakan svalnat helt. Skär upp i små bitar och servera.
Näringsinformation
Kcal:
172,7
Fett:
16,3
Kolhydrater:
5,1
Fiber:
0,2
Socker:
0,8
Protein:
0,7
*Sukrin innehåller kolhydrater som inte tas upp som energi i kroppen. Därför är dessa kolhydrater inte med i det beräknade näringsinnehållet.
Vad tycker du om receptet?
(0 Recensioner)