


Lågkolhydratbullar med mandelmjöl
Dessa bullar kan avnjutas med gott samvete och har ett lågt innehåll av kolhydrater. Mandelmjöl innehåller inte gluten och därför blir bullar med mandelmjöl inte lika luftiga som traditionella bullar, men de blir ändå jättegoda! De kan också användas som frukostbullar.
Recept av Evelina Söderholm
Portioner: 7
Tillagningstid: 00:20:00
Kcal: 180,9
Ingredienser
- 4 ägg
- 1 dl sukrin*
- 1,25 dl kokosmjölk, lätt (6,7 %)
- 2 msk vaniljproteinpulver
- 2,5 dl mandelmjöl
- 3 msk kokosmjöl
- 2 msk fiberhusk
- 0,5 msk bakpulver
- 0,5 msk kardemumma
- 1 krm salt
- 0,5 tsk vaniljpulver
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa 3 av äggen med elvisp, tillsätt sukrin och fortsätt vispa
- Rör samman alla de torra ingredienserna och rör därefter ner äggen
- Tillsätt kokosmjölk
- Forma till bullar, pensla med ägg och grädda i ugnen i 20 minuter.
- Låt vila på ugnsgaller
Näringsinformation
Fibrer (g):
6,4
Protein (g):
8,9
Fett (g):
13,1
Kolhydrater (g):
5,1
Socker (g):
1.1
*Kolhydrater som inte tas upp som energi i kroppen