Keto paj

Ketopaj med jordnötssmör

Det här är en ketopaj med mjuk och krämig fyllning som inte kräver någon tillagning i ugn – du kan helt enkelt låta den stå i kylen tills du vill servera dig själv eller dina gäster något gott. Det är jordnötssmör i både botten och fyllning, vilket gör pajen helt ”nuts” – och ljuvligt god! Pajen är för 12 portioner och varje bit innehåller 385,5 kalorier och 6,5 g kolhydrater.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 12
Tillagningstid: 01:20:00
Kcal: 385,5

Botten:

  • 125 g rumstempererat smör
  • 125 g jordnötssmör
  • 1,25 dl sukrin
  • 1,25 dl kakao
  • 0,75 dl mandelmjöl

Fyllning:

  • 225 g färskost
  • 125 g jordnötssmör
  • 1,25 dl sukrin
  • 3,5 dl vispgrädde

Så gör du:

  1. Blanda smör, jordnötssmör, sukrin, kakao och mandelmjöl i en matberedare tills du har fått en jämn smet.
  2. Tryck ut smeten i en försmord form eller klä en form med bakplåtspapper. Ställ in formen i kylen.
  3. Vispa färskost, jordnötssmör och sukrin till en slät smet med en stavmixer. Tillsätt vispgrädde och fortsätt vispa tills smeten tjocknat och fått en fastare konsistens.
  4. Bred fyllningen över bottnen och ställ in den i kylen i minst 2 timmar innan servering.

Näringsinformation

Per portion::
Kalorier :
385,5
Fiber (g) :
3,2
Proteiner (g) :
8,6
Fett (g) :
35,4
Kolhydrater (g):
6,5
Socker (g) :
3,0

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare