inlagd sill

Inlagd sill

Inlagd sill är en viktig tradition för många under julen – och kanske resten av året också! Så varför inte testa att tillaga den själv? Här hittar du ett bra recept på klassisk inlagd sill som räcker för upp till 8 personer. Varje portion innehåller endast 55 kalorier och det tar cirka 3–5 timmar, inklusive urvattning och kokning. Sätt din egen touch på receptet, eller följ det till punkt och pricka! Det kommer att bli otroligt gott oavsett.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 8
Tillagningstid: 00:15:00
Kcal: 55

Ingredienser:

  • 1 förpackning inläggningssill, 150 g
  • 1 rödlök
  • 1 morot
  • 1 dl Inläggningsättika, 7 %
  • 1 msk socker
  • 1 tsk hela pepparkorn
  • 2 lagerblad
  • Lite gräslök

Gör så här:

  1. Lägg sillen i vatten, läs instruktionerna på förpackningen vid behov.
  2. Koka upp vatten och socker. Tillsätt ättika och låt blandningen svalna helt. Tillsätt peppar och lagerblad.
  3. Skiva rödlök och morot. Hacka gräslöken.
  4. Lägg ner lök, sill, morot och gräslök i en ren skål/behållare, helst med lock så att den blir helt tät. Häll över ättiksblandningen.
  5. Ställ in i kylskåpet i minst ett dygn före servering.

Näringsinformation

Kalorier :
55,1
Fibrer (g) :
0,5
Protein (g) :
3,3
Fett (g) :
3
Kolhydrater (g) :
3,5
Socker (g) :
2,5

Bästsäljare