Halloumibowl

Halloumibowl

Det här receptet på halloumi bowl räcker till 4 portioner och smakar himmelskt. Fräscht recept som innehåller massor av nyttiga näringsämnen från bland annat kikärterna och rödbetorna. Polkabetor är ett dekorativt alternativ till vanliga rödbetor, samtidigt som de smakar gott med en hint av krydda!

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 4
Tillagningstid: 00:20:00
Kcal: 558,9

Ingredienser - Rödbetshummus:

  • 1 förpackning kokta kikärter
  • 2 rödbetor
  • 0,5 lime
  • 2 msk tahini
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm cayennepeppar

Ingredienser - Panerad halloumi:

  • 200 g (1 paket) halloumi
  • 1 ägg
  • 2 msk fiberhusk

Ingredienser - Bowl:

  • 2 dl korngryn
  • 1 dl picklade tomater
  • 1 paket (50 g) broccoliskott

Gör så här:

  1. Hummus: Koka rödbetorna i 15-20 minuter eller tills de är mjuka. Skala och mixa i en matberedare med limejuice, tahini, olivolja, vitlök, salt och cayennepeppar.
  2. Korngryn: Koka enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt picklade tomater.
  3. Halloumi: Skiva och doppa i uppvispat ägg, vänd sedan i Fiberhusk och stek några minuter på varje sida i en teflonpanna.
  4. Servering: Lägg korngryn, hummus, halloumi och broccoliskott i en skål. Servera!

Näringsinformation

Kalorier:
558,9
Fibrer (g):
6,3
Proteiner (g):
18,3
Fett (g):
22,6
Kolhydrater (g):
21,6
Socker (g):
7

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare