Grova våfflor

Grova våfflor

Nu kan du servera våfflor varje dag – med gott samvete!

Våfflor behöver inte vara onyttiga. Byter man ut mycket av det fina mjölet till grovt mjöl och använder både ägg och mjölk i våffelsmeten blir de genast mycket nyttigare jämfört med traditionella våfflorna. Våfflorna passar bra i matlådan, till frukost, som mellanmål eller kvällsmat.

Med detta recept faller faktiskt våfflorna under kategorin ”grova” på den brödskala som används för att klassificera bröd i butiker. Det finns alltså inga skäl att inte äta våfflor varje dag!  Testa det! Chansen är stor att du får en ny vardagsfavorit.

Receptet kommer från familiematblogg.no

Portioner: 8
Tillagningstid: 00:30:00

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • 1,5 dl siktat mjöl
  • 1,5 dl fullkornsmjöl
  • 1 dl havregryn
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 msk smör
  • 2 ägg

Gör så här

  1. Blanda samman alla torra ingredienser.
  2. Späd med mjölk, lite i taget. Rör om ordentligt mellan varje gång för att undvika klumpar.
  3. Tillsätt ägg och smält smör. Rör ihop allt till en slät smet.
  4. Låt smeten svälla i 15 - 20 minuter.
  5. Grädda våfflorna gyllene.
  6. Servera våfflorna med smör och mesost, sylt eller färska bär. Grova våfflor smakar också väldigt gott med pålägg såsom ost och skinka.

Bästsäljare