Grova våfflor

Grova våfflor

Nu kan du servera våfflor varje dag – med gott samvete! Våfflor behöver inte vara onyttiga. Byter man ut mycket av det fina mjölet till grovt mjöl och använder både ägg och mjölk i våffelsmeten blir de genast mycket nyttigare jämfört med traditionella våfflorna. Våfflorna passar bra i matlådan, till frukost, som mellanmål eller kvällsmat. Med detta recept faller faktiskt våfflorna under kategorin ”grova” på den brödskala som används för att klassificera bröd i butiker. Det finns alltså inga skäl att inte äta våfflor varje dag!  Testa det! Chansen är stor att du får en ny vardagsfavorit.

Receptet kommer från familiematblogg.no

Portioner: 8
Tillagningstid: 00:30:00

Ingredienser:

  • 4 dl mjölk
  • 1,5 dl siktat mjöl
  • 1,5 dl fullkornsmjöl
  • 1 dl havregryn
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 msk smör
  • 2 ägg

Gör så här:

  1. Blanda samman alla torra ingredienser.
  2. Späd med mjölk, lite i taget. Rör om ordentligt mellan varje gång för att undvika klumpar.
  3. Tillsätt ägg och smält smör. Rör ihop allt till en slät smet.
  4. Låt smeten svälla i 15 - 20 minuter.
  5. Grädda våfflorna gyllene.
  6. Servera våfflorna med smör och mesost, sylt eller färska bär. Grova våfflor smakar också väldigt gott med pålägg såsom ost och skinka.

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare