Grönsakskakor

Grönsakskakor

Ett recept som innehåller alla grönsaker du behöver – ett vegetariskt recept. Receptet räcker till 4 portioner och tillagas på bara 40 minuter. Smakar gott och har få kalorier!

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 4
Tillagningstid: 00:20:00
Kcal: 385,9

Ingredienser:

  • 1 broccoli
  • 1 blomkål
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 morötter
  • 1 msk hackade linfrön
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 3 dl Tapiokamjöl

Gör så här:

  1. Kör broccoli, blomkål, morötter, vitlök, salt och peppar till en deg i matberedaren. Häll i ett durkslag med små hål. Låt vätskan rinna av i ca 5 minuter. Tillsätt sedan linfrö, Tapiokamjöl och blanda ihop. Hetta upp lite av oljan i en stekpanna på medelvärme, rulla till "biffar" och stek i ca 10 minuter på varje sida. Tillsätt mer olja efter hand.
  2. Ett alternativ är att steka i ugnen på 200 grader. Pensla olja på en plåt med bakplåtspapper och lägg på biffarna. Stek i mitten av ugnen i 20 minuter.
  3. Serveringsförslag: Servera i pitabröd med rödbetsyoghurt, färska örter och sesamfrön.

Näringsinformation

Kalorier:
385,9
Fibrer (g):
7,5
Proteiner (g):
9,8
Fett (g):
7,5
Kolhydrater (g):
63,4
Socker (g):
9

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare