Blomkål i ugn. Foto.

Blomkål i ugn

Prova detta recept på blomkål i ugn! Med sin indiska twist ger denna måltid dina smaklökar lite variation, samtidigt som du kan njuta med gott samvete, antingen som ett tillbehör eller som huvudrätt på en lågkaloridiet. Blomkål helstekt i ugnen känns alltid lyxigt. För variation kan blomkålen ersättas med rotselleri eller kålrot. Receptet räcker till en 1 portion och innehåller bara 317 kalorier.

Portioner: 1
Tillagningstid: 01:00:00
Kcal: 317

Ingredienser:

  • 1 blomkålshuvud
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk färsk ingefära
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 msk curry
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk rapsolja
  • Lite färsk persilja

Gör så här:

  1. Pressa vitlöken och riv ingefäran fint. Blanda alla ingredienser till en marinad. Lägg hela blomkålshuvudet i en påse och tillsätt marinaden. Kontrollera att hela blomkålshuvudet är täckt med marinad och låt marinera i minst en timme, gärna över natten. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg blomkålshuvudet på en plåt med bakplåtspapper och ställ i ugnen i 45-60 minuter. Servera med färsk persilja.

Näringsinformation

Kalorier: :
316,7
Fibrer (g): :
21,1
Proteiner (g): :
18,3
Fett (g): :
8,9
Kolhydrater (g)::
55,3
Socker (g): :
16,6

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare