Bananmuffins

Bananmuffins med havregryn

När du ser vad du kan göra med bruna bananer kommer du aldrig att äta en enda gul banan igen!

Bruna bananer är så fulla av naturlig sötma att mängden socker kan minskas utan att kompromissa med smaken på något sätt. De kan förvandlas till bananbröd, bananmuffins, havrekakor med banan och så vidare. Möjligheterna är många!

Bananmuffins är bra som ett litet mellanmål efter jobbet, de passar också bra att ha med sig i ryggsäcken då de innehåller havregryn och är fulla av energi.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 20
Tillagningstid: 00:25:00

Ingredienser:

  • 4 bruna bananer
  • 120 g farinsocker
  • 1,25 dl solrosolja
  • 1 ägg
  • 200 g vetemjöl
  • 50 g havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1,25 dl gräddfil

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Mosa bananerna med en gaffel innan du blandar dem med socker, olja och ägg.
  3. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt och rör ner i degen. Rör till sist ner gräddfilen och blanda allt väl.
  4. Fyll muffinsformar eller en form upp till cirka 2/3, ställ in i mitten av ugnen på ett galler.
  5. 5. Grädda i ca 25 minuter. Prova med en potatissticka för att se om de är färdiga.

Bästsäljare