lavkarbo eplekake oppskrift

Äppelkaka med lågt kolhydratinnehåll

Det här är ett lågkolhydratrecept på en smarrig äppelkaka som passar lika bra till helgmys som till middagsbjudningar. Receptet är enkelt att laga och räcker till 8 portioner. Servera äppelkakan som den är eller med vaniljsås, till exempel en vaniljsås med lågt kolhydratinnehåll.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 8
Tillagningstid: 01:00:00
Kcal: 150,5

Ingredienser

  • 1,5 dl lättmjölk
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl SUKKR Gold
  • 2 msk margarin (60 %)
  • 1 äpple
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop mjölk, mandelmjöl, sötningsmedel, margarin och bakpulver med en stavmixer. Margarinet kommer att bli lite klumpigt.
  2. Skala och skär äpplet i klyftor. Häll smeten i en rund form, 20 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. Tryck ner äppelbitarna med jämna mellanrum och strö över kanel.
  3. Ställ in kakan i mitten av ugnen i 60 minuter tills kanterna släpper. Ta ut och låt vila före servering.

Näringsinformation

Fibrer (g):
2,5
Proteiner (g):
4,7
Fett (g):
12,2
Kolhydrater (g):
5,4
Socker (g):
3,6

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare