• Goda produkter med få kalorier
  • Snabba leveranser
  • Säker betalning med Klarna
Close
5 2 dieten med resultat

Vill du förlänga livet och bli piggare i största allmänhet? I så fall ska du låta bli att äta helt och hållet! Det hävdar åtminstone den växande skaran anhängare av den senaste hälsotrenden – periodisk fasta.

Samma hälsotrend, som har växt sig allt starkare det senaste året, går i korta ordalag ut på att man ska begränsa sitt ätande till vissa tidpunkter. Den faktiska tiden som man ska avhålla sig från att äta varierar från fall till fall.

Det finns två grundläggande metoder som det oftast refereras till. Antingen den så kallade ADF-metoden som utvecklats till den lite enklare 5:2-metoden där man äter normalt under fem utav veckans dagar och endast ca 25% av normala kaloriintaget under det två resterande dagarna.

Vidare den andra varianten som innebär att personen i fråga fastar under 16 timmar där det under dygnets resterande åtta timmar är fritt fram att äta! Den periodiska fastans förespråkare brukar framhålla att de känner sig mer alerta, piggare och friskare som de främsta hälsovinsterna.

Och de senaste forskningsrönen angående fasta som metod pekar på att olika typer av fasta verkligen kan förlänga livet!

Man har bland annat kunnat påvisa ett samband mellan periodisk fasta och en minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar och en positiv inverkan på insulinnivån.

Det bör dock nämnas att samma forskningsresultat än så länge bara är baserat på djurförsök.

POPULÄRA PRODUKTER

RELATERADE BLOGGINLÄGG