Vad är 5:2 dieten?

Är du nyfiken på att starta med diet för viktminskning? Då borde du först känna till det som är värt att veta. I denna artikel tar vi en närmare titt på 5:2 dieten, och ger dig information och tips kring denna populära metod för viktminskning.

Vad är 5:2 dieten?

Dieter har använts i åratal som en metod för viktminskning, men vad är egentligen 5:2 dieten, och varför har den blivit så populär? Ät normal kost under 5 dagar, och nästan ingenting de resterande två. Detta är grundprincipen i 5:2 dieten, en grundprincip som tillåter dig att äta normalt under 5 dagar och sedan fasta på 500-600 kalorier under de två resterande dagarna.

Under 5:2 dieten finns det inga direkta regler på vad du kan, och inte kan äta. Dieten sägs också vara relativt enkel att följa då du inte behöver exkludera viktiga kostgrupper. Fastan är också ett relativt enkelt koncept, även om hungern kan bli en utmaning för vissa.

Du kan läsa mer om 5:2 dieten här!

5:2 dieten under fastedagarna

Under fastedagarna ska kaloriintaget endast vara 500-600 kalorier. Det är cirka 25% av den normala mängden kalorier som man äter under en dag. Det är därför mycket viktigt att man har kontroll över kalorimängden i den kosten som du väljer att äta under dessa två dagar.

Tips: Grönsaker innehåller väldigt lite kalorier, och samtidigt mycket näring som vitaminer och mineraler.
Utöver grönsaker så är Nutriletts produkter utmärkta under fastedagarna då de ger dig bra kontroll över antalet kalorier per dag, samtidigt som de säkrar att du får i dig viktiga näringsämnen såsom protein, fiber, vitaminer och mineraler.

Du kan läsa mer om Nutriletts bars här.

Under fastedagarna kan vissa känna sig låga på energi, ha svårt att koncentrera sig, samt upplever huvudvärk. Därför är det väldigt viktigt att du dricker vatten och/eller te, eftersom uttorkning kan vara orsaken.

Tips: Undvik att fasta två dagar på raken. Dela istället upp veckan genom att, till exempel, fasta måndag och torsdag – något som kan förebygga utmattning. Samtidigt som du kan njuta av helgens goda måltider.

Hur kan jag använda Nutrilett under 5:2 dieten?

Det går utmärkt att använda Nutriletts produkter under din 5:2 diet. Våra bars ger dig bra kontroll över mängden kalorier du får i dig under dagen och under fastedagarna. En bar innehåller mellan 200-220 kalorier, och du kan därför äta 2-3 bars tillsammans med grönsaker och mycket vatten för att hålla dig inom 500-600 kalorier.
Nutriletts bars är måltidsersättare som innehåller mycket proteiner, vitaminer och mineraler – något som du behöver under fastedagarna.

Läs mer om Nutrilett i samband med 5:2 dieten

Våra tips på barer för 5:2 dieten:

Vi vet att viktminskning kan vara en utmaning för många, och att det inte finns en metod som fungerar för alla. För att en diet ska fungera för viktminskning och ha en positiv hälsoeffekt på kroppen, så bör den vara effektiv på lång sikt. Med 5:2 dieten kan du äta en nyttig och varierad kost 5 dagar i veckan, något som kanske gör den lättare för många att följa.

Bästsäljare