• Supergoda produkter med få kalorier
  • Snabba leveranser
  • Säker betalning med Klarna
Close
nyttig vegetarisk gryta

Denna vegetariska indiska gryta är lätt att tillaga och smakar fantastisk. Grytan kallas Palak Chana (Spenat och kikärter) och serveras med ris.. Receptet räcker till 4 portioner och tar bara 20 minuter att göra.

  • Portioner 4
  • Tillagningstid 00:20:00
  • Kalorier

Ingredienser:

  • 4 portioner super ris (Pauluns)
  • 250 g spenat
  • 1 box hackade tomater
  • 2 förpackningar kokta kikärter
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 cm färsk ingefära
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk salt
  • 1 gullök
  • 1 tsk rapsolja

Gör såhär:

  1. Koka riset efter instruktionerna på förpackningen
  2. Blanda spenat, hackade tomater, vitlök, ingefära, chilipulver, kummin och salt i en mixer tills du får en jämn konsistens
  3. Finhacka löken, värm en stekpanna med rapsolja och bryn löken för att ge den lite färg
  4. Lägg sedan till spenatblandningen och kikärterna
  5. Värm upp
  6. Servera pannan med riset

Per portion:

Kalorier: 407,7
Fiber (g): 11,4
Proteiner (g): 19,1
Fett (g): 9,8
Kolhydrater (g): 57,2
Socker (g): 7,3

Portioner: 4
Beredningstid: 20 min
Typ av recept: indiskt

Recept av Evelina Söderholm

Relaterade Blogginlägg