nyttig vegetarisk gryta

Nyttig vegetarisk gryta

Denna vegetariska indiska gryta är lätt att tillaga och smakar fantastisk. Grytan kallas Palak Chana (Spenat och kikärter) och serveras med ris.. Receptet räcker till 4 portioner och tar bara 20 minuter att göra.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 4
Tillagningstid: 00:20:00

Ingredienser:

  • 4 portioner super ris (Pauluns)
  • 250 g spenat
  • 1 box hackade tomater
  • 2 förpackningar kokta kikärter
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 cm färsk ingefära
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk salt
  • 1 gullök
  • 1 tsk rapsolja

Gör så här:

  1. Koka riset efter instruktionerna på förpackningen
  2. Blanda spenat, hackade tomater, vitlök, ingefära, chilipulver, kummin och salt i en mixer tills du får en jämn konsistens
  3. Finhacka löken, värm en stekpanna med rapsolja och bryn löken för att ge den lite färg
  4. Lägg sedan till spenatblandningen och kikärterna
  5. Värm upp
  6. Servera pannan med riset

Näringsinformation

Kalorier:
407,7
Fiber (g):
11,4
Proteiner (g):
19,1
Fett (g):
9,8
Kolhydrater (g):
57,2
Socker (g):
7,3

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare