
Nyttig vegetarisk gryta
Denna vegetariska indiska gryta är lätt att tillaga och smakar fantastisk. Grytan kallas Palak Chana (Spenat och kikärter) och serveras med ris.. Receptet räcker till 4 portioner och tar bara 20 minuter att göra.
Portioner: 4
Tillagningstid: 00:20:00
Ingredienser:
- 4 portioner super ris (Pauluns)
- 250 g spenat
- 1 box hackade tomater
- 2 förpackningar kokta kikärter
- 3 vitlöksklyftor
- 2 cm färsk ingefära
- 0,5 tsk chilipulver
- 2 tsk curry
- 1 tsk kummin
- 1 tsk salt
- 1 gullök
- 1 tsk rapsolja
Gör så här:
- Koka riset efter instruktionerna på förpackningen
- Blanda spenat, hackade tomater, vitlök, ingefära, chilipulver, kummin och salt i en mixer tills du får en jämn konsistens
- Finhacka löken, värm en stekpanna med rapsolja och bryn löken för att ge den lite färg
- Lägg sedan till spenatblandningen och kikärterna
- Värm upp
- Servera pannan med riset
Per portion:
Kalorier: 407,7
Fiber (g): 11,4
Proteiner (g): 19,1
Fett (g): 9,8
Kolhydrater (g): 57,2
Socker (g): 7,3
Portioner: 4
Beredningstid: 20 min
Typ av recept: indiskt
Recept av Evelina Söderholm