Nu är sommaren här och vad passar väl bättre än en fräsch sallad som lunch eller som tillbehör till det grillade köttet. Här kommer recept på tre enkla och goda sommarsallader. Smaklig måltid!
Italiens jordgubbssallad
Det här behöver du
Jordgubbar, ruccola, mozzarella, parmaskinka, rostade pinjenötter, olivolja, salt och peppar. Anpassa mängden efter antal personer.
Så här gör du
Snoppa och skölj jordgubbarna, skär dem i mindre bitar. Lägg nysköljd ruccola och jordgubbar på en stor tallrik. Smula över mozzarella och lägg parmaskinkan i rosor på jordgubbs- och ruccolabädden. Ringla över lite olivolja och strössla över pinjenötterna. Avsluta med lite salt och peppar.
Quinoa och melonsallad
Det här behöver du
Quinoa, vattenmelon, ruccola, fetaost, rödlök, olivolja, salt och peppar. Anpassa mängden efter antal personer.
Så här gör du
Koka quinoa och låt den svalna. Skölj ruccola, strimla rödlök och dela vattenmelon och fetaost i mindre bitar. Lägg alltsammans i en bunke och rör om. Avsluta med att ringla över lite olivolja samt salta och peppra. Passar perfekt till grillat kött eller kyckling.
Het mangosallad med räkor
Det här behöver du
Mango, ruccola, avokado, rödlök, chilifrukt, skalade räkor, lime, olivolja, salt och peppar.
Så här gör du
Skala och dela mango och avokado i mindre bitar. Hacka rödlök, skölj ruccola och lägg alltsammans i en bunke tillsammans med räkorna. Gör en dressing på fint hackad chili, limesaft, olivolja, salt och peppar. Häll dressingen över salladen och rör om.