Sju enkla tips som tar dig i mål

När man ska gå ner i vikt gäller det att ändra på flera saker i sin livsstil. Det kan kännas svårt i början. Denna artikel ger dig sju enkla tips som tar dig i mål snabbare.

1. Sov gott

Dina muskler behöver sömn för att kunna återhämta sig efter träning. Var snäll mot dig själv och se till att du får dina sju till åtta timmar varje natt.

2. Ät i lugn och ro
Om du är distraherad när du äter finns det en risk att du äter mer än du behöver. Vårt råd är att du ska stänga av tv:n och äta i lugn och ro. Då får du bättre kontroll över hur mycket du stoppar i dig och måltiden blir mer harmonisk.

3. Skriv dagbok
För gärna bok över vad du äter. Då får du grepp om hur många kalorier du får i dig per dag.
Det är också klokt att föra bok över träningen. Då märker du när det går bättre, och blir ännu mer peppad att lyckas.

4. Berätta och få stöd
Berätta gärna för någon närstående att du går på diet. Tala om vad du har för mål och förklara varför det är viktigt för dig att nå målet. Genom att du är öppen får dina nära och kära en chans att ge dig stöd och uppmuntran.

5. Gör måltidsplan varje vecka
Avsätt tio minuter varje vecka för att planera måltiderna för den kommande veckan. Då vet du exakt vilka ingredienser du ska köpa hem. Du får också en bra kontroll över kaloriintaget.

6. Ladda väskan med måltidsersättningar
Se till att ha nyttiga snacks och måltidsersättningar, som Nutrilett smoothies och bars, i handväskan, skrivbordlådan och i bilens handskfack. Då har du alltid ett bra alternativ att ta till om det strular till sig någon dag, kanske för att du oväntat måste jobba över eller för att du fastnar i en bilkö.

7. Styrketräna för att öka ämnesomsättningen
Det finns undersökningar som visar att kvinnor som styrketränar ökar ämnesomsättningen med så mycket som 15 procent. När ämnesomsättningen ökar bränner du fler kalorier än annars. Styrketräning är alltså en bra väg för att både bränna fett och bli starkare.

 

Måltidsersättare

Bästsäljare