Måltidsersättning – vad ska du äta och varför?

För många kan det vara enkelt att gå i snacks-fällan, speciellt om du har en stressig vardag med lite tid. Det kan gå länge mellan frukost och middag, eller lunch och middag, och det kan då vara enkelt att söka sig till onyttiga alternativ. I denna artikel kan du läsa mer om måltidsersättning och varför du borde äta det!

Läs mer om mellanmål här!

Vad är måltidsersättning?

En måltidsersättning kan vara mycket. Allt från olika barer till shakes, smoothies och drycker. Men vad är det egentligen?

Svaret finns i namnet och måltidsersättning kan beskrivas som en ersättning av en måltid. Om du har dålig tid, kan en bar eller en shake hjälpa för att få i sig tillräckligt med näring under dagen.

Måltidsersättning är inte menat att ersätta din vanliga diet, men som en produkt som kan ersätta 1 mål mat om dagen. Och kom ihåg att ingenting slår en diet med näringsrik mat, men när du har dåligt med tid, eller lite matlust, så kan detta vara ett bra alternativ.

Nutiletts måltidsersättningar är sammansatta för att tillföra kroppen med energigivande näringsämnen som den behöver, samt vitaminer och mineraler. Måltidsersättning har också ett högt innehåll av mineraler och proteiner.

Läs mer om Nutriletts måltidsersättare här!

Varför ska du använda måltidsersättning?

Det är många som önskar att begränsa intaget av kalorier. Någon önskar att gå ner i vikt, medans andra önskar att hålla vikten. Genom att äta måltidsersättare istället för 1-2 huvudmåltider om dagen, kan du enkelt begränsa intaget av onyttiga alternativ.

Många känner sig hungriga och låga på energi vid 3 tiden på eftermiddagen. Om du vet att du blir hungrig vid den tiden varje dag, kan det alltid hjälpa med måltidsersättning.

Nutriletts måltidsersättare innehåller mellan 200-250 kalorier per bar eller shake, och hjälper dig att välja en nyttig snack framför godis eller andra matvaror med mycket, socker, fett eller kalorier.

Nutriletts måltidsersättare innehåller rekommenderad mängd proteiner, kolhydrater, fett, fibrer, vitaminer och mineraler. Men kom ihåg, en måltidsersättning är inte ett alternativ till en varierad kost.

När ska du äta måltidsersättning?

Du kan till exempel äta en bar eller dricker en smoothie till lunch, eller som middag.

Måltidsersättning med få kalorier, och högt innehåll av protein och fibrer:

Bars

Bästsäljare