Fiskburgare med sötpotatis

Fiskburgare blir extra läckert tillsammans med pommes frites gjord på sötpotatis med hemlagad ketchup.

Ingredienser för 1 portion:

  • 1 fiskburgare
  • 1 grovt hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 4 lökringar
  • 1 stor tomat

Hemmagjord ketchup:

  • 3 msk tomatpuré
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 0,5 msk olivolja
  • Salt, peppar och paprikapulver

Sötpotatispommes:

  • 1 sötpotatis
  • 1 msk olivolja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär sötpotatisen i jämna strimlor, lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivoljan. Ställ in i ugnen 10-15 min.
  2. Skölj och skär grönsakerna.
  3.  Gör ketchupen genom att blanda alla ingredienser och mixa ihop med en stavmixer.
  4. Stek laxburgaren och servera med grönsaker, ketchup och sötpotatisen.

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare