Fiskburgare med sötpotatis
Fiskburgare blir extra läckert tillsammans med pommes frites gjord på sötpotatis med hemlagad ketchup.
Ingredienser för 1 portion:
1 fiskburgare
1 grovt hamburgerbröd
4 salladsblad
4 lökringar
1 stor tomat
Hemmagjord ketchup:
3 msk tomatpuré
1/2 vitlöksklyfta
0,5 msk olivolja
Salt, peppar och paprikapulver
Sötpotatispommes:
1 sötpotatis
1 msk olivolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skär sötpotatisen i jämna strimlor, lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivoljan. Ställ in i ugnen 10-15 min. Skölj och skär grönsakerna. Gör ketchupen genom att blanda alla ingredienser och mixa ihop med en stavmixer. Stek laxburgaren och servera med grönsaker, ketchup och sötpotatisen.