• Pengar tillbaka om du inte går ner i vikt!
  • Snabba leveranser
  • Säker betalning med Klarna
Close
vinterdrycker

Nu är vintern och kylan här och då kan det vara gott med något varmt att dricka under en filt i soffan eller på utflykten. Här kommer tips på några goda och rykande varma drycker som alla innehåller få kalorier.

Varm choklad
Blanda 2 tsk kakao med 1 tsk socker i en kopp. Häll på 1 dl kokande vatten och rör om tills socker och kakao löst sig. Häll därefter på 2 dl lättmjölk, rör om och värm i mikron tills chokladen är varm.

Ingefära, honung och citrondryck
Skär färsk ingefära i mindre bitar och lägg i en kopp med 1 tsk honung. Koka upp vatten och häll i koppen. Avsluta med att pressa i saften från en fjärdedels citron. Rör om och låt stå och dra i någon minut innan du dricker den.

Moccakaffe
Blanda 1 tsk snabbkaffe, 1 tsk kakao och 1 tsk socker i en kopp. Häll på 3 dl kokande vatten och rör om tills pulvret löst sig. Om du önskar, häll på en skvätt lättmjölk.

Kryddig juldryck
Lägg 1 kanelstång, 10 kardemummafrön och 10 nejlikor i en kastrull. Häll på vatten och låt sjuda i cirka 10 min. Fyll en halv kopp med kryddvattnet, blanda ner 1 tsk socker och rör om. Fyll resten av koppen med lättmjölk och värm drycken i mikron tills den är varm.

Myntate
Hacka färsk mynta och lägg i en kopp, häll på rykande hett kamomillte och en tsk honung. Rör runt och låt dra i någon minut. Sila bort myntan innan du dricker om du inte vill få mynta i munnen

Relaterade Blogginlägg