• Pengar tillbaka om du inte går ner i vikt!
  • Snabba leveranser
  • Säker betalning med Klarna
Close
VLCD-shake berries

När du går på en diet på shakes kan det vara bra att ta det lite lugnare än vanligt. Det ger kroppen möjlighet att anpassa sig till en ny lägre mängd energi. En idé är att börja med din diet i lugn och ro på en söndag och låta lördagen vara en förberedelsedag.

Det är viktigt att du får i dig alla shakes varje dag. För att lyckas med det kan det underlätta att hålla dig till bestämda klockslag under dagen. Du kan till exempel välja att disponera dem enligt följande:

  • 08:00 – Frukostshake
  • 10:00 – Förmiddagsshake
  • 12:00 – Lunchshake
  • 14:00 – Eftermiddagsshake
  • 18:00 – Middagsshake

Känn efter och se vilket upplägg som passar dig och din kropp bäst. Kanske är du hungrigare på kvällen än på morgonen? Anpassa då tidspunkterna utifrån detta, men försök att hålla en jämn fördelning under dagen.

Irriterad? Det blir bättre

Om du känner dig hungrig, trött och irriterad kan det vara bra att veta att detta är helt naturliga reaktioner när din kropp håller på att anpassa sig till en mindre mängd energi. De första dagarna brukar vara de kämpigaste innan kroppen gradvis vant sig. Håll ut och håll dig till din plan så kommer det gradvis att kännas lättare efter några dagar.

Motivation att fortsätta. Dag 4-10

När den första kritiska tiden är förbi gäller det att hålla motivationen uppe. Rätt inställning och motivation är avgörande när du genomför en shakesfasta. Särskilt om det är första gången. Oftast tänker vi inte på det, men faktum är att vi är vana vid att äta mat väldigt ofta, oavsett om vi verkligen är hungriga eller ej. Bryter man den vanan kommer ofta negativa tankar som ett brev på posten, men tankarna är en naturlig reaktion när du väljer att prova något nytt. Stålsätt dig och välj att stå fast vid ditt beslut om att ta hand om din hälsa genom att hålla dig till dina shakes.

Motionera & ta hand om dig

Unna dig lite lättare motion under tiden du går på din diet. Ta en promenad istället för att åka buss eller ta trapporna istället för hissen. Det viktigaste är att du hittar en träningsform som du verkligen trivs med. Då är chansen större att du även lyckas fortsätta med samma träningsform på lång sikt. Kontinuitet är a och o. Ta gärna hjälp av lite extra peppande musik när du tar dina promenader, och glöm inte att ladda ner vår app Nutrilett Go som belönar dig för varje steg du tar.

Skäm gärna bort dig själv lite extra medan du shakesfastar. Boka in en massage, ta ett varmt bad eller något annat som får dig att må bra.

 

POPULÄRA PRODUKTER

RELATERADE BLOGGINLÄGG

Tack för din anmälan!

Close
VIL DU HA GODE TILBUD?
Meld deg på vårt nyhetsbrev - og få gode tilbud 1-2 ganger i måneden!