Kalorisnålt snacks från Nutrilett

Kalorisnål mat

Mat med få kalorier

Du har säkert haft dagar då du känner dig hungrig, konstant. Den goda nyheten är att det finns massor av superkalorisnål mat som du kan fylla på med. I denna artikeln kommer du få en översikt på vilka drycker, matvaror och snacks som innehåller lite kalorier.

Kalorisnål middag

Middagen ska utgöra dagens största måltid och därmed den måltiden med flest kalorier. Om du vill få i dig färre kalorier till middag så är det några saker du borde tänka på.
Det bästa du kan göra är att fylla tallriken rikligt med grönsaker. Grönsaker som selleri, morot, blomkål och broccoli är exempel på kalorisnål mat. När det kommer till kalorisnål mat så är även soppa alltid ett säkert alternativ. Laga din hemmalagda grönsakssoppa baserat på:

  • Rotfrukter
  • Grönsaksbuljong
  • Vatten

Tips på nyttiga soppor hittar du här:

Kalorisnåla snacks

Tyvärr är inte den kalorifria bullen uppfunnen än, men det finns trots det massa goda och kalorisnåla snacks som du kan äta. För att du inte ska hamna i fällan, så har vi skapat en lista på kalorisnål mat och snacks:

Popcorn framför chips

1 dl med popcorn innehåller 14 kalorier (kcal). Popcorn är ett bra alternativ för dig som har ett plötsligt saltsug. Det är kalorisnålt, och tar mycket plats i magen för en bra mättnadskänsla. Kom ihåg att hålla dig ifrån smör och annan topping på popcornen, för att hålla dem kalorisnåla.

Grönkålsnacks framfor chips

1 dl grönkål innehåller 20 kcal. Eftersom att det är en grönsak så är detta ett bättre alternativ än även popcorn – då det innehåller vitaminer och mineraler. Detta tillagar du enkelt i ugnen. Ta gärna lite olivolja på toppen på detta ljuvliga och lätta snack!

Läs också: Kaloritabell – kalorisnål mat

Kalorisnål ost och morot framför ost och kex

10 gram med mager ost innehåller 10 kcal, och 1 morot innehåller 20 kcal – ett betydligt med kalorisnålt alternativ.

Naturell yoghurt med bär framför glass

5 msk med naturell innehåller 62 kcal, och 1 dl frusna blåbär innehåller 28 kcal. Glass kan värka frestande när sötsuget är framme, men naturell yoghurt och bär kan också täcka det suget, och på ett betydligt mer kalorisnålt vis.

Nutrilett-bar framför choklad

Nutrilett-bars innehåller cirka 200 kcal per bar. Om du gillar choklad så ger dessa barer perfekt som ett kalorisnålt alternativ.

Här kan du köpa Nuttrilett-bars!

Kalorisnål dricka

Vatten för att släcka törsten

Vatten innehåller inga kalorier. Drick det om du är törstig! Om du vill ha smak så kan du blanda vattnet med en kalorisnål saft, till exempel Fun Light eller Zero.

Svart kaffe framför kaffe latte

En kopp kaffe innehåller cirka 2 kcal. Vill du har mjölk i så borde du ta en mer kalorisnål variant som skummad mjölk. 1 dl innehåller 33 kcal.

Smoothie framför milkshake

Nutriletts smoothies innehåller ca. 200 kcal och är ett bra alternativ mot att dämpa sötsuget. Läs mer om våra smoothies:

Prova våra kalorisnåla middag under 500 kcal: Räkor med squashspagetti 

Måltidsersättare med få kalorier

Bästsäljare