• Goda produkter med få kalorier
  • Snabba leveranser
  • Säker betalning med Klarna
Close
recept på vegan chokladkaka

Smaskig och saftig vegan chokladkaka som du tillagar dagen innan. Kom ihåg att ta hand om spaden nästa gång du öppnar ett paket kikärter! Spaden är många gånger en perfekt vegansk ersättning för ägg och med färre kalorier!

  • Portioner 8
  • Tillagningstid 00:45:00
  • Kalorier 206,1

Ingredienser:

  • 150 g sötpotatis
  • 2 msk veganproteinpulver vanilj
  • 1 msk kakao, minskad fett
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1 dl sukrin florsocker
  • 1 dl kokosnöt socker
  • 1,5 dl kikärtsspad
  • 1 dl kokosdryck (1,6% fett)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 4 dl squash
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl kakao, minskad fett
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt

Gör såhär:

  1. Glasyr: Koka sötpotatisen och låt vila. Kör sötpotatis, vaniljprotein, kakao (1 matsked) och kokosmjöl i en mixer till en smidig deg. Sätt i kylskåpet.
  2. Kakan: Sätt ugnen på 175 grader. Först, rör om alla torra ingredienser tillsammans. Riv squashen grovt. Lägg sedan till squash, kikärter och kokosdricka. Rör ihop.
  3. Häll i avlång brödform med bakpapper.
  4. Tillaga i mitten av ugnen i 45 minuter.
  5. Låt vila innan du lägger på glasyren. Om så önskas kan kakan dekoreras med färska bär

Per portion:

Kalorier: 206,1
Fiber (g): 7.2
Proteiner (g): 8,8
Fett (g): 10,6
Kolhydrater (g): 15,5
Socker (g): 8,7

Portioner: 8
Beredningstid: 40 min
Koktid: 45 min
Kök: Tårta

Recept av Evelina Söderholm

Relaterade Blogginlägg