
Vegansk yoghurt utan socker
Gör din egen vegansk yoghurt utan socker med det här receptet. Det är väldigt enkelt och det kan sötas med sötningsmedel eller valfri frukt / bär om så önskas. Receptet innehåller 5 dl yoghurt.
Portioner: 5
Tillagningstid: 00:15:00
Kcal: 19
Ingredienser:
- 5 dl havre dryck
- 2 msk vegansk yoghurt (soja)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 40 grader
- Värm havregryn till 37 grader, tillsätt yoghurt
- Häll upp i ett glas och låt stå i ugnen i 18-24 timmar
- Smaka på det för att få den surhet du vill ha. Kyl sedan i minst 2 timmar
- För en tjockare konsistens kan yoghurten rinna av i ett kaffefilter eller lägga till ett förtjockningsmedel
Per dl:
Kalorier: 19
Fiber (g): 0,5
Proteiner (g): 0,7
Fett (g): 1,4
Kolhydrater (g): 0,2
Socker (g): 0,2
Recept av Evelina Söderholm