Vegansk pasta från grunden

Vill du testa att göra pasta från grunden? Här kommer ett recept på vegansk pasta – perfekt för dig som antingen vill dra ner på animaliska livsmedel eller som är vegan. Receptet är för 4 portioner, och visste du att det faktiskt är väldigt enkelt att göra egen pasta? När man väl har testat är det svårt att sluta att göra sin egen pasta.

Recept av Evelina Söderholm 

Portioner: 4
Tillagningstid: 00:25:00
Kcal: 277

Ingredienser:

  • 150 g vetemjöl
  • 150 g mannagryn
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 1,5 dl vatten

Gör så här:

  1. Rör ihop mjöl, mannagryn och salt i en skål. Gör en liten grop i mitten av mjölet och häll i olivoljan och vattnet. Rör ihop så att allt blandas till en deg. Lägg degen på en mjölad bänk och knåda ordentligt till en smidig deg i 8–10 minuter. Om degen känns torr kan du tillsätta mer vatten, och om degen känns kladdig kan du tillsätta mer mjöl. Lägg in degen i plastfolie och lägg in i kylen i 30 minuter.
  2. Ta ut och kavla degen tunt på en mjölad bänk, eller använd en pastamaskin. Om du kavlar ut degen är det viktigt att använda rikligt med mjöl så att degen inte fastnar. Rulla ihop degen och skiva den med hjälp av en kniv för att göra tagliatelle.
  3. För att koka pastan: koka upp saltat vatten i en kastrull. Tillsätt pastan och koka i 4 minuter – smaka av (tillagningstiden beror på hur tjock pastan är). Servera!

Näringsinformation

Kalorier:
277,1 
Fibrer (g):
2,5 
Protein (g):
8,9 
Fett (g):
3,9 
Kolhydrater (g):
50,6 
Socker (g):
1,6 

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare